Få smak med eliquid till din e-cigg

För den som startat med e-cigg kommer inte eliquids som någon överraskning. Man tillsätter eliquid för att ge den en unik och ren smak. Det är en mindre volym av vätska som fylls på och skruvas ihop när eciggen är laddad. I grunden har man vad som kallas en ejuice, som i sin tur kan antingen smaksättas efter eget tycke och smak, eller användas för att späda ut med om koncentrationen är för hög.

I presentpaketen och de lyxigare startpaketen ingår eliquid. De flesta butiker låter en dock prova flertalet smaker om man kommer in. Online kan man beställa smakerna separat eller samlingar med ett antal olika att välja mellan. Det är rekommenderat att man testar sig fram lite i början, så man får till en mix som man verkligen tycker om. Det erbjuds klassiska smaker som tobak, fransk pipa och mentol. Sedan blir det mer exotiskt med lakrits, vattenmelon, äpple, vanilj, och kaffe, för att nämna bara några få.

Tillverkning och nikotin.

Eliquids är ett paraplybegrepp för de smakvätskor som används till
e-ciggs. Dessa vätskor tillverkas i laboratorier i fabriker, snarlikt hur parfym och andra smak- och lukttillskott görs. Anledningen för denna något rigorösa process är att man vill isolera smak aromen och att den inte blandar sig med andra luftburna partiklar. Precis som med tobak i kiosken finns dessa eliquids i flera märken likväl som olika smaker. Bäst urval finner man oftast i nätbutiken.

Det andra som kan skilja är huruvida man vill ha nikotin i sin smaksättning eller inte. För den som har för avsikt att dra ner på rökandet är det här man gör det. Man kan starta på samma nivå som när man rökte vanliga cigaretter och sedan gå lägre och lägre med koncentrationen. Det går bra att använda e-ciggaretter med eliquids helt utan nikotin överhuvudtaget. Fler och fler uppskattar detta användande då det fortfarande ger en bra smakupplevelse man har något för händerna, och man kan fortsätta den sociala delen som rökning tidigare representerade.