Använd packband

Packband är ett smart sätt att försegla olika saker med. Behöver du packband så kan du hitta det hos ITO Pallpack. När man talar om packband så finns det idag många olika sorter av detta. Bland annat finns pappersband, plastband och textilband. De har alla sina egna fördelar och användningsområden. Du bör välja packband efter typ av förpackning, innehåll och transportkrav.

Packbanden är smarta för att säkra och försegla förpackningar, paket och kartonger. Hos ITO Pallpack hittar du packband i plast. De har både PP-band och PET-band (polyester) av högsta kvalitet.

Varför du ska använda dig av packband

Det finns många goda anledningar till att använda dig av packband. Bland annat så ser det till att ge en extra säkerhet genom att hålla förpackningen eller kartongen tätt försluten. På så vis så blir det en minskad risk att innehållet ska ramla ut eller skadas under transport eller hantering.

Packbandet är även bra att ha runt olika förpackningar för att göra dem stabilare. Detta band ser till så att olika delar kan hållas ihop utan att de faller isär eller tappar formen.

En annan fördel är att packbandet ser till så att dina förpackningar hålls förseglade på ett bra sätt och det kan även förhindra oavsiktlig öppning eller manipulation av innehållet.

Oftast går det bra att ha olika färger och mönster på packbanden. Det så att du kan identifiera och kategorisera olika typer av förpackningar.

I vissa fall går det även att trycka företagets logotyp eller annan information på bandet. Det gör att du då kan marknadsföra och synliggöra ditt varumärke på ett smart sätt.